Spotlight op Solenn, testingenieur in België!

Ontmoet onze InnovActeurs 🔎

Ontdek meer over Solenn via haar testimonial: haar carrièrepad, haar integratie in Innovateam en haar missie! ✨

 

Wat is je achtergrond?

Na het behalen van een 'Engineering Sciences' Bac in 2017, heb ik een DUT gedaan in 'Physical Measurements' vanwege de veelzijdigheid en multidisciplinariteit. Daarna ging ik naar de Ecole des Mines d'Ales in Zuid-Frankrijk in de richting 'mechatronica', ook weer vanwege het multidisciplinaire aspect. Tijdens deze 3 jaar kon ik stage lopen bij Thalès Alenia Space in Cannes. Locatie Cannes.

Hoe ging je integratie?

Mijn integratie verliep goed, met veel discussie, luisteren en antwoorden op al mijn vragen. Toen ik aankwam, heb ik geluncht met het Belgische team, dus ik heb ze allemaal kunnen ontmoeten.

Wat houdt zijn missie in?

Ik werk voor een fabrikant van luchtvaartapparatuur in Brussel, een bedrijf dat elektromechanische actuators maakt voor ruimtesystemen. Ik ben testingenieur, dus ik ben betrokken bij de test- en validatiefasen van elektromechanische systemen voordat ze naar klanten worden gestuurd. Het klantenteam zorgde ervoor dat ik me erg welkom voelde en trainde me erg goed.

Wat vind je leuk aan je huidige functie?

Het feit dat het multidisciplinair is: van documentatie tot testen, programmeren, mechanica, elektronica en testen op veel verschillende machines.documentatie, testen, programmeren, mechanica, elektronica en testen op veel verschillende machines. Het is een gevarieerde, niet-routinematige baan en ik heb een passie voor het onderwerp ruimte.

Wat betekent Ingénieur & Citoyen voor jou?

Milieu en ethiek : tegenwoordig kun je je ogen niet meer sluiten voor het milieu! Ingénieur & Citoyen vertegenwoordigt een milieu- en menselijk geweten, zonder greenwashing en met echte actie.

We hadden het genoegen om Solenn te vergezellen naar de Fondation Mines-Télécom awards avond! 🤩

 
Solenn was in de running voor de Best Apprenticeship and Traineeship award en de People's Favourite award.

Onze InnovActrice heeft de 2023 Best Apprenticeship Award gewonnen! 👏

 

Marie Castan
Marie Castan

Hoofd communicatie

Wil je meer?

Lees onze laatste artikelen hier 👇